Strategic Selling

Toelichting
Deze workshop is erop gericht om complexe kansen te verzilveren. Wij helpen om uw verkoopproces helder uiteen te zetten en de elementen binnen dit verkoopproces te identificeren. Er wordt een herkenbare analyse van de verkoopmogelijkheden gemaakt en een effectieve verkoopstrategie bepaald. Daarnaast ontwikkelt u tijdens deze workshop een mechanisme waarmee u uw verkoopdoelstellingen kunt beheren en monitoren.

Deze workshop is uitermate geschikt voor hoger en middenmanagement van een sales gerichte organisatie. Tevens biedt deze workshop enorme toegevoegde waarde voor bedrijfseigenaren in het midden- en kleinbedrijf.

Programmaonderdelen

  • De Blue Sheet
  • De Sales Funnel
  • Sterktes en rode vlaggen
  • Onzekerheden en bedreigingen
  • Monitoren en beheren van verkoopdoelstellingen

 

Aanvullende informatie

Strategic Selling
Strategic Selling wordt toegepast wanneer de verkoopbeslissing beïnvloed wordt door een groep van 5 of meer mensen, in combinatie met een complexe verkoopsituatie. U heeft te maken met een complexe verkoopsituatie wanneer de koper of verkoper meerdere opties heeft of wanneer er sprake is van meerdere hiërarchische lagen binnen de organisatie die bij de koopbeslissing betrokken zijn. Ook een combinatie met complexe besluitvormingsprocessen kunnen aanleiding geven om Strategic Selling toe te passen.

Prijs
Op aanvraag.